Hoofdgerecht voor 6 personen.
- 1 kg. riblappen
- 2 stelen prei
- 1 winterwortel
- 100g boter
- zout en peper
- 1 teentje knoflook
- 1 laulierblad
- 2 eetl. mosterd
- ¾ l donkerbier
Voorbereiden:
Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Snijd de schoongemaakte preien in ringen van 1 cm dik, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de geschrapte wortel in plakken van 3 mm dik.
Bereiden:
Verhit de boter in een flinke braadpan tot het schuim weg trekt. Laat het vlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Bestrooi met wat zout en peper, pers er de knoflook bij en voeg het laurierblad en de mosterd toe. Giet het bier in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan circa 2 uur zachtjes stoven. Voeg de laatste 15 minuten de prei en de wortel toe. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Lekker met gekookte krieltjes.